Indítsd el most a vállalkozásod és vedd igénybe a 6 hónapos minimálbér támogatást!

Összeszedtem a legfontosabb tudnivalókat ahhoz, hogy mit kell tenned, ha igényelni szeretnél a most induló vállalkozásodhoz 6 hónapos minimálbér támogatást! Ez röviden annyit jelent, hogy a vállalkozásod elindításakor 6 hónapon keresztül a mindenkori minimálbér összegét megkapod, így félévig aegy minimális anyagi biztonság mellett tudod elindítani a vállakozásodat. Ez az összeg 2020-ban bruttó 161.000 Ft.

Milyen feltételeknek kell megfelelned a pályázat benyújtásához, kik igényelhetik?

  • álláskeresőnek kell lenned, azaz regisztrált munkanélkülinek
  • első vállalkozásodnak kell lennie, azaz korábban nem lehetett egyéni vállalkozásod, céged
  • rehabilitációs ellátásban részesülnek (ez egy külön kategória, ha nem feltétel – ha rehabilitációs ellátásában
  • aki önmaga foglalkoztatását egyéni vállakozóként, egyéni cég tagjaként, társas vállalkozás személyesen közreműködő tagjaként, vagy őstermelőként oldja meg

Pályázható összeg: 6 hónapon keresztül a mindenkori minimál bér össszege, ami 2020-ban havonta bruttó 161.000 Ft

Támogatás típusa: vissza nem térítendő

Beadható: 2019. március 28.-tól visszavonásig

Milyen dokumentumokat kell benyújtanod?

A pályázati anyag a következő elemeket tartalmazza:

– kérelem és üzleti terv:

Ebben a dokumentumban a személyes adataidat kell rögzíteni és egy részletes, megalapozott üzleti tervet kell benyújtanod. Ez egy nagyon jó szűrő, ugyanis ezt csak az tudja kitölteni, aki valóban vállalkozó szeretne lenni, és el akar kezdeni egy tevékenységet. Ha még nem írtál sosem üzleti tervet, akkor neked is nagy segítség lesz és egyben jó feladat, hiszen át kell godolnod a lépéseket.

Az üzleti tervben be kell mutatnod a vállalkozásodat, a termékeket, szolgáltatásokat, konkurencia és piaci elemzést kell készítened, marketing tervet kell összeállítanod, valamint bevételi terveket kell készítened.

– pénforgalmi terv készítése éves és havi lebontásban

Egy excel táblában meg kell határoznod havi és éves szinten is a költségeidet és bevételeidet. Ez egy becslés, azonban valamilyen formában tükröznie kell a valóságot és az üzleti tervvel is összhangban kell lennie.

– egyéb nyilatkozatok kitöltése

Hogyan tudod beadni a pályázatot?

Elektronikusan ügyfélkapun keresztül, postán, vagy személyesen a Komárom-Esztergom megyei Kormányhivatal foglalkoztatási osztályán.

Szeretnél vállalkozást indítani és kihasználni a pályázati lehetőséget? Töltsd ki ezt az űrlapot, ha úgy érzed, hogy egyedül nem menne!