Hudák Tibor vagyok és fiatal vállalkozásoknak segítek elindulni és fejlődni. Azt a célt tűztem ki magamnak, hogy a következő 10 évben 1000 fiatalnak segítek elindítani sikeres vállalkozást!

Ezen az oldalon rólam olvashatsz, az eddigi eredményeimről, arról, hogyan lettem vállalkozó és hogyan tudok neked is segíteni abban, hogy legyen egy saját, jövedelmező vállalkozásod.

Kezdjünk is bele a sztoriba. 🙂Az első vállalkozásomat 20 évesen indítottam

20 évesen lettem először hivatalosan is vállalkozó és tök menőnek éreztem magam és azt gondoltam, hogy valami szuper titkos elit csoport tagja lettem. Ekkoriban még a zenében gondoltam el az életem, éppen megszereztem a hangtechnikus végzettségemet és akkor volt 7 éve, hogy elkezdtem dobolni.


TANÍTSUNK AKKOR DOBOLNI!

 

2012-ben teljesen 0 vállalkozói tapasztalattal elindult az első vállalkozásom, elkezdtem dobolni tanítani. Annyit azért tudtam, hogy valahol meg kell találniuk az embereknek és az volt a terv, hogy a létező összes ingyenes apróhirdetési portálra teszek fel hirdetést. Képzeld el, ez olyan jól sikerült, hogy a 8 év után a mai napig keresnek emberek, hogy látták a hirdetésemet.

Szintén ehhez az időhöz kapcsolódik, a következő vállalkozás foszlány is, amit egyébként többed magammal kezdtem el. Hangstúdiót szerettünk volna üzemeltetni, de annyira messziről indultunk….


Zug Records Hangstúdió

Az épület, ahol megvalósítottuk volna a stúdiót teljesen felújításra szorult és ugye át kellett alakítani, hogy úgy nézzen ki, mint egy hangstúdió. Ezt úgy képzeld el, hogy víz, csatorna és fűtés sem volt az épületben. És mivel arra nem volt pénzünk, hogy valaki ezt megcsinálja helyettünk, így mindent magunknak csináltunk. Még tetőt is kellett javítani, mert hát be is ázott az egész.

Szóval a húszas éveim elejét azzal töltöttem, hogy ások, betonozok, falat bontok, falat építek, szívom a kőzetgyapotot. Még többet ások…

Mindebben az hajtott bennünket, hogy hamarosan itt egy stúdió fog állni. Kb. 2 év építőipari munka után 95%-nál megállt a történet, sosem kezdtünk el igazán stúdióként működni. Hatalmas tanulás volt ez számomra minden oldalról!

 

Időközben elkezdtem marketinget tanulni főiskolán és szabadidőmben is. Mindent elolvastam, ami marketinggel volt kapcsolatos.


FanFunding a zenei közösségi finanszírozás

Egy startup előadás után jött a világmegváltó ötlet és azonnal nekiláttam kidolgozni és megvalósítani. Ez egy zenészeknek szóló közösségifinanszírozó oldal lett volna, tudod olyan, mint a Kickstarter csak zenészeknek. Kb. egy év ment rá, befektetőket kerestem, csapatot építettem, de be kellett látnom, hogy ez nem működik. Rengeteg hibát követtem el, nem volt megalapozott az üzleti terv és összeségében nem volt tapasztalatom ezen a területen. Hatalmas falat volt nekem.

Így egy év kőkemény meló után befejeztük a projektet, nem jutottunk ki a piacra.

Addig, hogy megszülethessen az első olyan vállalkozásom, ami már az első hónapban profitot termelt, 5 évnek kellett eltelnie és rengeteg hibába belecsúsztam, de ebből tanultam! A bevételem nagy részét a mai napig ez a vállalkozás termeli.


DobosPóló.hu

2015-ben indítottam el egy webshopot, ez volt a Dobospóló.hu – dobosoknak árultam vicces, dobos témájú pólókat, amit egy nagyobb gyártó készített nekem, profit nem nagyon volt rajta. Először gyakorlás jeleggel kipróbáltam az online marketing eszközöket, majd amikor láttam, hogy működik, jött az ötlet, hogy miért ne nyomhatnám én a pólókat? Így a profit egésze nálam marad és nem csak valami himi-humi jutalékot kapok érte.

A saját gyártású pólók berobbantak és a webshop nyitása után 1 órával 100.000 Ft értékben rendeltek tőlem pólókat. Ez akkor nekem óriási siker volt!

DE a későbbi siker elmaradt, kezdtek a vásárlások csökkenni, valamit csinálnom kellett, nem volt B tervem!


EGY VÁLASZTÁSOM VOLT, SZÉLESÍTENI A PIACOT

Tudtam, hogy rengetegen foglalkoznak pólónyomtatással, de nekem csak egy célom volt, mégpedig helyben, a saját városomban a legjobbnak lenni.

Mint mondtam, nem volt B terv! Mindent egy lapra tettem fel, muszáj volt működnie, nem volt más bevételi forrásom és fizetnem kellett a lakhatást, a rezsit tehát finanszírozni a saját életemet.

Így hívtam életre az I LovePóló.hu webshopot, amivel már mindenféle pólókat nyomtam, eleinte otthon. Szépen jöttek is sikerek, fél év múlva a webshopból üzlet lett, ami még jobban megtolta a szekeret. Ez 2016-ban indult, azóta két főállású munkatársat is felvettem. Óriási mázlim van velük, hiszen a legtöbb feladatot már átadtam nekik, így nélkülem, önállóan működik az üzlet és évente több ezer pólót gyártunk.

2018


PERSZE A KÖVETKEZŐ 4 ÉVBEN SEM TUDTAM NYUGTON ÜLNI

Mialatt az I LovePóló vállalkozásomon dolgoztam és jobbnál jobb marketing fegyvereket kísérleteztem ki, addig megvalósítottam a további ötleteimet is.

Imádok vállalkozásokat beindítani!

Az egyik kedvencem a Pólóágyú, amivel itthon rajtam kívül senki sem foglalkozik. Ez egy széndioxidos puska, amellyel rendezvényeken, koncerteken pólókat lehet kilőni a színpadról. Bruátlisan jó hangulatot csinál, imádja a közönség és a szervezők is. Dolgoztam együtt a Telekommal, a Magyar Röpladba Szövetséggel, a Magyar Amerikai-futball szövetséggel, több önkormányzattal városnapokon, a Teqball világbajnokságon és a Gyorskorcsolya Európa bajnokságon is találkozhattak vele.


730.000 Ft bevétel, 9500 email feliratkozó – 30.000 Ft Facebook hirdetésből 6 nap alatt

Magyarországon elsők között építettünk fel 2019-ben dobozos terméket árusító webshopot előfizetéses üzleti modellel, aminek a díja automatikusan került levonásra a vásárlók bankkártyájáról minden hónapban. Az indulásra 30.000 Ft hirdetési költséget szántunk és ebből 2 hét alatt 9500 email feliratkozót szereztünk, majd ebből további 6 nap alatt 730.000 Ft bevételre tettünk szert. Jól hangzik ugye?

Ez volt a Periodbox, az ország első számú menstruációs doboza, ami minden olyan terméket tartalmazott, amire szüksége lehet egy nőnek nehéz napok alatt. A vállalkozással UPC Business különdíjat nyertünk és szerepeltünk a Minner.hu befektetőkereső showjában, cikkezett rólunk a 24.hu valamint a TV2 egyik műsorában is láthatóak voltunk.

MIVEL FOGLALKOZOM MOSTANÁBAN?


2020-ban egy új szolgáltatást indítunk útjára két üzlettársammal Tatabányán. Automata kárpittisztító berendezéseket fogunk üzemeltetni, amivel a célunk, hogy az autó tulajdonosok kényelmesen, gyorsan és költséghatékonyan tudják tisztítani az autójuk kárpit elemeit úgy, hogy nincsenek időponthoz kötve. Ezen kívül természetesen fejlesztem tovább az I LovePóló üzletemet és az egyedülálló Pólóágyú szolgáltatást is.

A zene még mai napig az életem része és abszolút a szívügyem. Önkéntesen a Peron Music Alapítvány ügyvezetőjeként részt veszek a magyar könnyűzenei élet fejlesztésében, a fiatal tehetségek gondozásában és az ország első könnyűzenei oktató központjának, a Peron Tehetségközpontnak a napi működésében, fejlesztésében.

SAJÁT CÉLOM, HOGY 2030-IG, AZAZ 10 ÉV ALATT SEGÍTSEK 1000 FIATAL VÁLLALKOZÓNAK ELINDULNI ÉS SIKERES ÜZLETET ÉPÍTENI

EBBEN TUDLAK SEGÍTENI

Sok emberrel beszélgettem eddig, akik vállalkozni szeretnének, de a legtöbb emberben volt egy gát, ami miatt sose kezdett bele.

Ingyenesen elérhető anyagaimmal szeretnélek motiválni arra, hogy vágj bele, kezdd el csinálni és megváltoztatni a gondolkodás módod, az-az életed!

Képzéseim és tananyagaim komplett stratégiai megoldást nyújtanak és lemásolhatod a működő technikákat. Segítek elindulni és marketing stratégiát kidolgozni a vállalkozásodhoz, akár egy 3 órás személyes konzultáció keretén belül is.

Tartsuk a kapcsolatot, ha bármikor is szeretnél vállalkozást indítani vagy már a működő vállalkozásodhoz kéne egy kis tuning, én itt leszek.

Addig is fogyaszd a tartalmaimat felelőséggel, mellékhatásai lehetnek, hogy elindulsz egy új élet felé, ahol te osztod be az idődet, jobban kereshetsz és új célokat valósíthatsz meg. 🙂

Köszönöm, hogy elolvastad a történetem. Kövess a Facebookon, Instagramon, iratkozz fel a Youtube csatornámra és vágjunk is bele a közös munkába!